Simptomat e pranisë së parazitëve në trupin e njeriut

Parazitët në trupin e njeriut

Shumica e njerëzve mendojnë se parazitët janë vetëm tek fëmijët (krimbat) dhe ata janë pothuajse 100% të bindur se ata - tek të rriturit - nuk i kanë ato, megjithëse simptomat e pranisë së parazitëve në trupin e njeriut janë qartë të dukshme.

Çfarë është ky parazit? Ky është një organizëm që jeton në kurriz të një tjetri, një parazit, me pak fjalë.

Parazitët mund të maskojnë veten si çdo sëmundje. Dhe vetëm gjatë trajtimit, kur ilaçet nuk janë në gjendje të përballojnë diagnozën kryesore të vendosur, mjekët rekomandojnë testimin për praninë e krimbave, ose kryerjen e profilaksisë së duhur.

Le të shohim se cilat ekzistojnëshenjat e pranisë së parazitëvenë trupin e njeriut, të cilat flasin për infeksion me helminte, protozoa ose parazitë flagellate, viruse.


Simptomat kryesore të pranisë së parazitëve në trupin e njeriut

Shpresoj që pasi të lexoni simptomat e listuara të pranisë së parazitëve në trupin e njeriut, ju duket sebëj provëndhe ju vetë do të jeni në gjendje të njihni praninë e pushtimit helminthic.

Shpesh lind pyetja,pse një person nuk ndjen praninë e parazitëve? Po, gjithçka është e thjeshtë: për shumë vite parazitizëm, ata kanë zhvilluar qëllimin kryesor evolucionar - të mos lejojnë veten të zbulohen, të ekzistojnë dhe të hanë në trupin e njeriut në mënyrë të padukshme. Përndryshe, ata mund të dëbohen . . .

Vendet e mundshme të lokalizimit të parazitëve

Më shumë se 100 lloje të parazitëve mund të jetojnë në trupin e njeriut - nga amebat mikroskopike te krimbat e gjatë disa metra (krimba shiritash).

Mos mendoni se ato janë vetëm në zorrë - parazitët mund të gjenden në çdo organ, në çdo ind, për shembull:

  • mushkëritë
  • kanalet biliare dhe mëlçia
  • muskujt
  • ezofag
  • nën kafkë dhe në tru
  • gjaku
  • në integritetin e lëkurës dhe brenda saj
  • Në sy
  • në nyje

Siç mund ta shihni, nuk ka asnjë vend ku paraziti nuk mund të marrë! Dhe mjaft shpesh ndjesitë e dhimbshme shoqërohen me praninë e tyre në vendin e lokalizimit të dhimbjes. Dhe mund të mos ketë ndonjë ndjesi që do të ndihmonte për të gjetur mysafirin e paftuar.

Shenjat e infeksionit me parazitë dhe viruse

Ekziston një listë e simptomave që lejojnë mjekun të diagnostikojë pushtimin helminthic. Shenjat indirekte të pranisë së parazitëve janë si një provë e pranisë së tyre në trup. Kalojeni vetë dhe provoni të dashurit tuaj.

Shenjat e brendshme

Shenjat e brendshme të infeksionit shoqërohen me gjendjen e mjedisit tonë të brendshëm, pastërtinë ose ndotjen e tij. Më poshtë janë simptomat më të zakonshme të helminteve.

Fryrje dhe gaz

Gazrat dhe fryrja e barkut mund të shkaktojnë parazitë që irritojnë murin e zorrës së hollë. Si rezultat i pranisë së tyre, ndodh inflamacioni i mukozës, grumbullohen produktet e tyre të mbetjeve, të cilat nuk nxirren me kohë dhe çojnë në fermentim dhe çlirim të gazit. Fryrja e fortë dhe gazrat e tepërta janë gjithashtu simptoma të infektimit të parazitëve. Në këtë rast, nëse nuk bëhet parandalimi, një person mund të vuajë për muaj nga prodhimi i rritur i gazit dhe ënjtja e zorrëve të holla.

Diarre

Diarrea mund të shkaktohet nga mbetjet e holluar me ujë të parazitëve dhe mukusit që formohen nga individë të vdekur. Nëse ka shumë parazitë, shumë prej këtyre produkteve çlirohen dhe ato i japin një pamje të holluar me ujë jashtëqitjeve njerëzore. Problemet e jashtëqitjes në formën e diarresë mund të jenë simptoma të një infeksioni të krimbave. Këto të fundit mund t’i përkasin një grupi parazitësh që mund të sekretojnë një substancë të veçantë që e bën trupin e njeriut të nxjerrë grimca të ujit të ujit. Në këtë rast, ai mund të klasifikohet si një maskim i suksesshëm për pasojat e kequshqyerjes.

Kapsllëku

Kapsllëku mund të shkaktohet nga krimbat, të cilët janë shumëzuar në numër të madh dhe bllokojnë sekretimin e jashtëqitjeve. Nëse një person vuan nga kapsllëku, atëherë ekziston mundësia e infektimit. Kjo është për shkak të madhësisë së parazitëve që bllokojnë kalimin e zorrëve. Një moment i rrezikshëm, pasi mund të çojë në bllokim të zorrëve.

Verdhëz

Verdhëza, si rezultat i bllokimit të daljes së tëmthit nga individë parazitë që jetojnë në kanalet biliare.

Çrregullimet e metabolizmit të yndyrës

Shkelja e metabolizmit të yndyrës, e cila mund të shkaktohet nga sindroma e zorrës së irrituar, e cila është me origjinë parazitare. Parazitët shkaktojnë një ulje ose ndërprerje të plotë të thithjes së yndyrës në zorrën e hollë për shkak të procesit inflamator në të. Si rezultat, yndyra nuk përthithet dhe, sapo të hyjë në zorrën e trashë, ajo natyrshëm nxirret nga trupi. Kjo çon në dobësim dhe hollësi. Shpesh shoqërohet me diarre. Grimcat e dhjamit janë të pranishme në jashtëqitje.

Dhimbje të muskujve dhe kyçeve

Dhimbja në muskuj dhe veçanërisht në nyje mund të shkaktohet nga parazitët qëdëmtimiindet gjatë migrimit nga një pjesë e trupit në tjetrën, nga një organ në tjetrin dhe në të njëjtën kohë shkaktojnë pezmatime të ndryshme në vendin e dëmtimit. Inflamacioni shkakton dhimbje të ngjashme me atë të artritit. Mund të ketë edhe përgjigje të ndryshme imune të trupit në përgjigje të dëmtimit.

Depresioni

Depresioni dhe nervozizmi i shtuar, karakteri i keq mund të tregojë gjithashtu një dehje të lartë të trupit me produktet e mbeturinave të parazitëve të ndryshëm.

Onkologjia, cistet

Neoplazmat janë rezultat i dëmtimit parazitar. Onkologët e dinë mirë këtë dhe fëmijët e tyre kryejnë rregullisht pushtim antiglustal, për më tepër, me fitokomplekse bimore në mënyrë që të shmangin një numër të madh të efekteve anësore.

Përveç shenjave të brendshme, ne do të konsiderojmë më të thjeshtë në përkufizim - simptomat e jashtme të infektimit të parazitëve.

Shenjat e jashtme

Shenjat e jashtme shoqërohen me gjendjen e lëkurës dhe përcaktohen vizualisht. Shikoni disa prej tyre.

Alergji

Alergjia si reagim i trupit ndaj mbetjeve toksike të parazitëve. Produktet toksike metabolike të parazitëve shkaktojnë një prodhim të shtuar të eozinofileve - qelizave të gjakut. Ata, nga ana tjetër, provokojnë inflamacion të indeve të trupit, domethënë një reaksion alergjik dhe skuqje të lëkurës. Sistemi imunitar i trupit dobësohet.

Lëkura e keqe

Lëkura e keqe është kryesisht tregues i infeksionit me viruse (papilloma dhe prezervativë) dhe baktere (lytha). Shfaqja e herpesit në cepat e buzëve tregon një infeksion të virusit herpes. Psoriaza është një tjetër simptomë e infektimit me parazitë.

Bruksizëm

Bruksizmi ose kërcëllimi i natës i dhëmbëve mund të jetë shenja e parë e infektimit të parazitëve. Shtë karakteristikë e vetëm një paraziti - krimbave.

Përgjumje, lodhje kronike

Përgjumje dhe lodhje kronike për shkak të mungesës së vazhdueshme të lëndëve ushqyese, madje edhe me ushqim shumë të mirë, pasi gjithçka absorbohet jo nga njerëzit, por nga parazitët.

Ftohjet e shpeshta

ARVI dhe ARI, si rezultat i një rënie në funksionet mbrojtëse, ndodh për shkak të një sasie të madhe të substancave toksike të lëshuara në mjedisin e brendshëm të trupit nga lloje të ndryshme të parazitëve. Një nga manifestimet e ascariasis dhe strongyloidosis është sulmet e pneumonisë dhe pseudo astmës.

Humbje peshe

Tek njerëzit, pesha optimale është e shqetësuar si rezultat i infektimit të parazitëve. Për më tepër, është e mundur si ta zvogëloni atë (mungesa e lëndëve ushqyese) ashtu edhe të rrisni peshën (sulmohet nga zhor dhe dëshira e pashmangshme për ëmbëlsirat).

Tani mund të shikoni veten nga jashtë dhe të vini re shenjat e pranisë së parazitëve.

Nëse keni gjetur disa nga simptomat e listuara më sipër, kjo tregon praninë e parazitëve në trupin tuaj dhe simptomat e pranisë së parazitëve në trupin e njeriut indirekt e konfirmojnë këtë.

Vlen të testoheni dhe testoheni. Më mirë akoma -i nënshtrohen diagnostifikimit kompjuterik- kjo do të bëjë të mundur gjetjen e vendeve me përqendrim më të madh.

Mos harroni: shumica e problemeve shëndetësore shoqërohen me praninë e parazitëve me origjinë të ndryshme në trup. Dhe për të qenë mirë - ndonjëherë ju vetëm duhet të shpëtoj prej tyre!

Sot kemi ekzaminuar simptomat e pranisë së parazitëve në trupin e njeriut, cilat janë shenjat e pranisë së tyre në trupin e njeriut, duke treguar infeksion me helminte, parazitë protozoarë ose flagjelë, viruse.

Ji i shendetdhem!